Pages

Monday, July 5, 2010

carpal tunnel surgery live

Carpal Tunnel. Rasa macam burning pain ( kena cucuk dengan needle @ pin). Disebabkan oleh compression of median nerve as it pass through the tunnel (area dekat flexor retinaculum tu). so, bile berlakunya thickness of synovial sheath ke ataupun arthiritis (radang pada sendi) akan menyebabkan median nerve kita ditekan. thats make the pain. The way to recover from it by cut your flexor retinaculum longitudinally as what the surgeon did. eiuwh, tapi ade rasa ngilu jugak tengok dia cut macam tu. (= Apa-apa pun sama-sama doakan kesihatan kita, "Allahumma a'fini fi badani, Allahumma a'fini fi sami', Allahumma a'fini fi basori" "Ya Allah sihatkanlah tubuh badan kami, sihatkanlah penglihatan kami dan sihatkanlah pendengaran kami" . sentiasa hargai nikmat sihat ni. 5 perkara sebelum datagnya 5 perkara. Don't waste your time, STUDY!! hehe

2 comments:

sakinah said...

alhamdulillah
exam td masuk case ni (=
~All praises to Allah~

iqbalsyarie said...

ngerinya...saya tak pernah undergo apa2 operation lagi,doa2 tak kena la..hehe
Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

Post a Comment